VALTAKUNNALLINEN OMAISHOITAJIEN VIIKKO 21.-28.11.2021

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2003. Vuoden 2021 ”Ruuhkavuodet, aina käynnissä”- teemalla haluamme korostaa sitä, että omaishoito koskettaa paljolti myös työikäisiä ihmisiä, joista valtaosa taiteilee arjessaan ansiotyön ja läheisen hoidon yhteensovittamisessa. Näitä ihmisiä on Suomessa arviolta 750 000.  Teemaviikkoa vietetään 21.–28.11.2021. Viikon avaa valtakunnallinen omaishoitajien kirkkopyhä 21.11.2021

Valtakunnallisen Omaishoitajien viikon tapahtumat koillismaalla:

Ma 22.11.2021 klo 12-14 Hyvän Mielen Palveluasema, Ouluntaival 5,Kusamo. OmaisOiva kahvila. Digineuvontaa. Paikalla digikummit opastamassa älylaitteiden peruskäytössä. Yhteistyössä Kuusamon kaupunki ja Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ti 23.11.2021 klo 15-17 S-market Jokijussi, Kauppatie 11, Taivalkoski, OmaisOiva kioski. Tervetuloa keskustelemaan omaishoidosta OmaisOivan työntekijöiden kanssa ja tapaamaan Koillismaan Kuuloyhdistys ry:n työntekijää, joka esittelee yhdistyksen toimintaa.

Ke 24.11.2021 klo 13-15 Taivalvaaran monitoimitalo, Hiihtokeskuksentie 4, Taivalkoski. OmaisOiva kahvila.Teemana: Hyvinvointialueen tehtävät, päätösten teko ja uusien vaaleilla valittujen päättäjien rooli. Ajantasaista tietoa Sote-valmistelusta. Asiantuntija Niilo Keränen vieraana. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

To 25.11.2021 klo 12.30-16.00 Kumppanuustalo Nuotta/Rysä-kokoustila, Apajatie 1,Kuusamo. OmaisOiva kahvila. Seuraamme yhdessä verkon kautta Omaishoitajien viikon pääjuhlaa Kuopiosta. Tilaisuuteen voi osallistua oman vointinsa ja aikataulunsa mukaisesti. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Pe 26.11.2021 klo 12-14 Posion Pyrintö, Posiontie 24,Posio. OmaisOiva kahvila. Tervetuloa laulamaan yhdessä karaokea! Kahvitarjoilu. Yhteistyössä Posion kunnan ja Posion eläkeliiton kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan !

Et yksin jää -musiikkivideo jossa yhdistyy Hannu Hautalan luontokuvat. Bändi Jes Vapis Kuusamo

Alla olevasta linkistä pääset katsomaan musiikkiesityksen, ensiesitys 20.5.2021

Bändi Jes Vapis, kappaleet on tehneet: sanat ja sävel ”Matti Kela”, laulu Jere Taipale, kitara Jaakko Pitkänen, basso Esa Aikio. Ääni + perkussiot Markku Aikio.

Kuvat Hannu Hautala -säätiö ja toteutuksessa mukana Kuusamon kaupungin kulttuuritoimi.

Esityksen tilaaja: Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry OmaisOiva -toiminta

Rakkaudesta lähimmäiseen -konsertti

Jossa kuullaan omaishoitajien, läheisten ja vapaaehtoisten tarinoita ja toivemusiikkia. Tervetuloa nauttimaan musiikista!

Konsertti on kuultavissa Kuusamon kaupungin YouTube -kanavalla 22.4. – 5.5.2021. Konserttiin pääset alla olevasta linkistä.

https://www.youtube.com/watch?v=I1Jssb1ArE8

Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry on entisten ja nykyisten omaishoitajien, sekä omaishoidettavien oma paikallisyhdistys.
Yhdistyksessä on OmaisOiva toimintaa ja se hallinnoi lisäksi Koillisen kumppanit -hanketta. Yhdistyksen tarkoitus on auttaa ja tukea koillismaalaisia omaishoitajia ja heidän läheisiään. Olet omaishoitaja, jos pidät huolta perheenjäsenestäsi tai muusta läheisestäsi, joka sairaudesta vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivantarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti.
Olet tervetullut mukaan toimintaan silloinkin, vaikka et saisikaan omaishoidon tukea.

Olemme juuri Sinua varten, jos:

  • tarvitset ohjausta ja neuvontaa

  • tarvitset virkistystä ja lomaa

  • haluat yhteyksiä toisiin omaishoitajiin ja tukea jaksamiseesi

  • haluat vaikuttaa ja tulla mukaan paikallisyhdistyksen toimintaan

HOIDATKO LÄHEISTÄSI- JULISTEMALLI14-1

Päivitetty   18.11..2021 Laila Setämaa