OmaisOiva toiminta koronaviruksen aikana 2021

Kokoamme tälle sivustolle toimintaa jota toteutamme normaalin OmaisOiva toiminnan lisäksi sekä ohjeistuksia korona-aikana. Peruutukset laitamme suoraan tiedoksi normaaliin OmaisOiva toimintaan.

Ohjeistusta korona-aikana

AVI ja THL ohjeistaa, että keräämme OmaisOiva -toiminnassa olevilta yhteystietolistan, joka säilytetään kuukauden ajan, tämän jälkeen lista tietosuojan vuoksi hävitetään. Keräämme osallistujalistan niistä tilaisuuksista, jossa tavataan toisia kasvotusten. Osallistujalista kerätään joko ennakkoilmoittautumisella tai paikan päällä.

OmaisOiva toimintaan on tultava vain terveenä, eikä saa olla flunssan oireita. Riskiryhmiin kuuluvien tulee konsultoida itse tarvittaessa omaa lääkäriä/terveydenhuollon ammattihenkilöstöä osallistumisen turvallisuudesta. Jokainen osallistuu tilaisuuksiin omalla vastuulla. Suosittelemme oman kasvosuojuksen käyttämistä tilaisuuksissa ja kasvosuojuksia tulee varata riittävä määrä, jos niitä pitää riisua pois esim. ruokailun/kahvittelun vuoksi. Omaa käsidesiä kannattaa kuljettaa mukana, jos olemme retkillä, ulkoilemassa ym. OmaisOivan tiloissa on käytössä jokaiselle käsidesiä ja ulkopuolisen palvelun tarjoajalla on yleensä oltava omaa käsidesiä tarjolla (esim. kahvilat, pitopalvelut, liikuntatilat, konsertit).

OmaisOiva toiminnassa otetaan huomioon turvavälien, yskimisohjeiden ja käsienpesuohjeiden noudattaminen. Toimipaikan yleisissä tiloissa desinfioidaan kosketuspinnat mm. kahvat, pöydät, tuolit päivittäin. Kiinnitämme myös huomiota kasvosuojan käytön ohjeistuksiin, ja suosittelemme omien kasvosuojien käyttöä.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja muutamme toimintaa sen mukaan, jotta siihen osallistuminen olisi mahdollisimman turvallista. Fyysisiin kahvitarjoiluihin, voidaan tehdä muutoksia tarvittaessa.  Toteutamme Teams-ohjelmalla myös digitilaisuuksia, ja osallistumiseen annamme tukea.

terveisin

Saila Käsmä-Karjalainen/OmaisOiva koordinaattori

Päivitetty 21.1.2021 Saila Käsmä-Karjalainen